Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Kimagasló Eötvös sikerek informatika versenyeken

Gyakran halljuk, hogy az informatikáé a jövő. Ezt így gondolják az Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjai is. Gimnazistáink szép eredményeket értek el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) és a Diákolimpiai válogató versenyeken is, meg sem álltak az országos döntőkig.

Programozás kategóriában Karikó Csongor Csanád 11.b osztályos tanuló az OKTV döntőjében elért 26. helyezése után még folytatta a versenyzést és a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia válogatóján a 16. helyen, míg a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia válogató versenyén a 11. helyen végzett.

Alkalmazás kategóriában Kanda Dániel 12.b a 22. helyen, Kiss Ádám 12.h a 33. helyen, míg Karikó Csongor Csanád 11.b osztályos tanuló a 36. helyen fejezte be a versenyzést. Nemcsak egyéniben, hanem a Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyen csapatként is eredményesen szerepeltek, a megyei 2. és országos 9. helyet szerezték meg. Az alsóbb évesek közül a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny alkalmazás kategóriájában György Lili 10.b osztályos tanuló öregbítette iskolánk hírnevét a döntőben. Felkészítő tanár Ferenczyné Szabó Zsuzsanna, Kanda Dániel munkáját Takácsné Pelles Erika tanárnő is segítette.

elte

Képen: Karikó Csongor Csanád, Kanda Dániel, Kiss Ádám és György Lili

Gratulálunk a szép sikerekhez!

Erdélyi Lajos
intézményvezető

Előző
Következő