Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

„Elbűvölve”

Egy csodálatos és élménydús napot töltöttünk el 2017. szeptember 11-én, hétfőn a debreceni Bűvösvölgy Médiaértés és Oktató Központban.

Nekünk, diákoknak nem került semmibe, mivel iskolánk pályázott a programra. Amint az első órára hívó csengő megszólalt, a 9. H osztály tanulói elhagyták a várost új ismeretek szerzésének reményében. Nem hiába! A változatos programok sokasága egyszer sem untatott bennünket, mindannyian aktívan részt vettünk valamennyi érdekes és tanulságos bemutatón. 4 csoportra osztva töltöttük napunkat, és minden órában csoportonként más-más szobákba, stúdiókba vezényeltek minket a hatékonyabb „munkavégzés” érdekében. Többek között rövidfilmet forgattunk, hírlapot szerkesztettünk, reklámot és rádióműsort készítettünk, mellyel bővült a médiával kapcsolatos tudásunk és immár egészen más szemmel tekintünk például a híradók és talkshow-k mögött álló emberekre. Tanultunk az internet veszélyeiről, a filmstúdiók apró trükkjeiről és a jó hír ismertető jegyeiről. A programok végén pedig hatalmas nevetések közepette nézhettük végig az egyes csapatok munkáit.

Rengeteg emlékkel gazdagodott az osztály. Személy szerint én annyira élveztem, hogy még az elmaradt McDonald’s-os étkezést sem sajnáltam annyira. Remélem, más osztályok is olyan jól fogják érezni magukat, ahogyan mi ebben az „elbűvölő” intézményben.

Tóth Réka 9. H

Előző
Következő