Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

1011. Nyári Koczkatábor

10 év, 11 tábor. Július végén a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium volt és jelenlegi diákjai 5 napra újra felköltöztek a Bükkbe, hogy együtt fedezzék fel az informatika rejtelmeit.

Senki sem gondolta, hogy a diákok ötletéből egy hagyomány teremtődik. 2008-ban az érettségiző diákjaink álltak elő azzal a kéréssel, hogy együtt szeretnének felkészülni az előre hozott érettségi vizsgájuk szóbelijére. Így 3 tartalmas napot töltöttünk közös tanulással Füzesgyarmaton. Egyetlen észrevételt fogalmaztak meg a diákok a hazaérkezés után: azt, hogy nagyon rövidnek találták az együtt töltött időt. Így született meg a kockatábor ötlete.

Volt tábor Rókafarmon és Bánkúton is. A tapasztalatok és a diákok véleménye alapján 2012-től a Bükkszentkereszti Ifjúsági Tábor lett a tábor állandó helye, ahol ezen a nyáron is örömmel fogadtak minket.

A tábor munkájában ma is aktívan részt vesznek volt diákjaink. Foglakozásokat tartanak, akadályversenyt, sportos sorversenyt és csapatépítő játékokat szerveznek. Mesélnek az egyetemi életről, a tanulmányaikról (ELTE, BME, Debreceni illetve Miskolci Egyetem), a munkájukról, a karrier lehetőségekről. Jó látni, ahogy a tábortűz körül együtt beszélgetnek a gimisek a szoftverfejlesztővel, villamosmérnökkel, vállalati IKT tanácsadóval, az adatelemzővel, a gazdasági és mérnök informatikussal vagy a hadmérnökkel.

Az évek alatt kialakultak a hagyományaink. Kis létszámú csoportokban programozás, alkalmazások, matematika és elektronika foglakozások zajlanak. A szabad időben túrázunk, kosár- vagy röplabda csatákat vívunk, versengünk logikai és ügyességi feladatokban és szám- vagy színháborúban igyekszünk legyőzni a másik csapatot.

A 10 éves jubileumra a Castello Cukrászdától ajándékba kaptunk egy nagy csokoládétortát, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

Reméljük, hogy jövőre is öt fantasztikus nap várt ránk.

Ferenczyné Szabó Zsuzsanna
(táborvezető)

Előző
Következő