Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium


Eötvös alapítvány

1 %

Kedves Szülők, Támogatóink!

Köszönjük eddigi felajánlásaikat, mellyel tehetséges és rászoruló diákjainkat segítették. Örömmel vennénk, ha adója 1%-val idén is támogatná az Eötvös Gimnázium tanulóit.

Adószámunk:
18420070-1-05

Eötvös Alapítvány KÖSZÖNJÜK!

01_mini

Miért hoztuk létre az Eötvös Alapítványt?

A sors abban a kivételes helyzetben részesített, hogy az iskola alapító tagjai közé tartozhatok. 1963-tól nyugdíjazásomig, 32 évet töltöttem az intézményben matematika – ábrázoló geometria szakos tanárként.
Örömmel vettem észre a matematika órákon, hogy sok diákot érdekel a tantárgyam és ezért a tanórákon kívül is sokat foglalkoztam a tehetséges tanulók verseny és felvételi felkészítésével. Több éven keresztül végeztem a gyermek- és ifjúságvédelmi munkát. Férjem, Balla Balázs Tanár Úr is az iskola tanára volt, attól a pillanattól kezdve, amikor 1969-ben beindult az iskolában a gépész szakközépiskolai oktatás. Balla Tanár Úr egészen a nyugdíjazásáig minden erejével azon munkálkodott, hogy az intézményből jól képzett szakemberek kerüljenek ki.
Tanári tevékenységünk ideje alatt azt tapasztaltuk, hogy iskolánknak igen szerény anyagi lehetőségei voltak a szorgalmas és tehetséges tanulók munkájának elismerésére és a rászoruló fiatalok anyagi támogatására.
Amikor nyugdíjba mentem, akkor férjemmel Balla Tanár úrral úgy határoztunk, hogy alapítványt hozunk létre - az Eötvös Alapítványt – mellyel szerettük volna megőrizni kötődésünket az iskolához és kifejezni tiszteletünket a jól teljesítő és szorgalmas fiatalok iránt.
Az Alapítvány célja egyrészről a fiatalok anyagi támogatása és másrészről a tehetséges tanulók munkájának elismerése.
Bíztunk abban, hogy számosan csatlakoznak e nemes feladathoz.
Az idő minket igazolt, hiszen az elmúlt évek során követőkre találtunk, akik munkával, lelkesedéssel, anyagi támogatással segítették az Alapítványt.

Jó érzéssel tölt el az a tudat, hogy Alapítványunkkal azóta is folyamatosan hasznára vagyunk az iskolának, örömet és motivációt szerezünk az intézmény tanulóinak.

Balla Balázsné

Budapest, 2013.08.08.
Az Eötvös Alapítvány adószáma: 18420070-1-05

Éves beszámolók

2012. évi éves beszámoló
2013. évi éves beszámoló
2014. évi éves beszámoló
2015. évi éves beszámoló
2016. évi éves beszámoló
2017. évi éves beszámoló